Neix Bubok.es, un servei gratuït de publicació online

Tal i com ens informa el butlletí d’actualitat de Barcelona Activa, neix Bubok.es, un servei gratuït de publicació online. Es tracta d’un servei d’autopublicació online que ofereix als seus usuaris la possibilitat de publicar de forma gratuïta les seves obres. Segons el seu creador, Ángel María Herrera, Bubok va dirigida a tots aquells que tinguin alguna cosa per contar.

No hi ha tiratges inicials, ja que els llibres s’imprimeixen sota demanda quan algú els compra, una possibilitat que permeten les noves tecnologies. A més, el sistema permet a les editorials oferir fons descatalogats sense la necessitat de mantenir estocs.

El funcionament de Bubok.es és ràpid i senzill. Un cop registrat a la seva pàgina, l’autor puja a la web la seva obra en format PDF, sense cap cost. El propi autor, que controla tot el procés editorial, decideix quines qualitats i quin format desitja per a la seva obra, si vol vendre-la i a quin preu, obtenint el 80% del benefici. Finalment, el comprador es descarrega el llibre digitalment o es gestiona la seva producció en paper.