Arriba Ecocho, el cercador ecològic

Tal i com ens informa el butlletí de Barcelona Activa, arriba Ecocho, el cercador ecològic. Tot i que fer una recerca a Internet pot semblar una tasca que aparentment no té cap mena d’impacte sobre el medi ambient, alguns experts han descobert que una simple consulta a Google pot consumir tanta energia com una bombeta de baix consum encesa durant una hora.

Per intentar compensar aquesta gran despesa energètica s’ha inaugurat un nou cercador ecològic, que, sota el nom de Ecocho es compromet a plantar dos arbres per cada 1.000 consultes que s’hi realitzin. El nou cercador s’ha llançat a nivell mundial des de Sydney, on es plantaran els primers arbres que resultin de les recerques dels internautes. El procés per fer-ho es durà a terme a través dels beneficis publicitaris que rebi l’entitat gestora de la pàgina.

La iniciativa compta amb el suport dels dos motors de cerca líders de la xarxa, Google i Yahoo!.