La FCRI i ACC1Ó organitzen un Brokerage Event a l’espai FITEC a EXPOQUIMIA

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), a través de la seva plataforma de transferència de tecnologia FITEC, i ACC1Ó (CIDEM-COPCA), mitjançant la xarxa pública d’entitats promotores de la innovació, Enterprise Europe Network (EEN), la més gran del món, han organitzat conjuntament al si d’EXPOQUIMIA un Brokerage Event els dies 20 i 21 d’octubre.

La trobada, que es farà en un espai de 200 m2 annex a l’estand de FITEC (Pavelló 3, E-954) i de forma paral·lela a la resta de les seves activitats, ofereix l’oportunitat de mantenir entrevistes bilaterals gratuïtes entre empresaris i investigadors amb l’objectiu de permetre que les empreses europees trobin socis tecnològics així com que participin en projectes del 7è Programa Marc de la UE dins de l’àrea NMP (Nanociències i Nanotecnologies, Materials i Noves Tecnologies de la Producció).

A l’edició de 2005 del Brokerage Event a EXPOQUIMIA, s’hi van inscriure més de 150 entitats, s’hi van introduir via web 149 perfils tecnològics diferents i es van realitzar més de 100 entrevistes. L’esdeveniment és totalment gratuït i inclou un passi per a poder visitar tots els estands d’EXPOQUIMIA. Els perfils tecnològics de les empreses interessades i les sol·licituds de participació s’han d’emplenar a través de la web  http://expoquimia.b2bmatchmaking.com/p_index.php?event_id=1&q=&q_offer=&q_request=& on posteriorment poden ser modificats si cal i consultats pels potencials contactes.

La data límit per enviar-los és el 22 de setembre. La durada de les entrevistes planificades serà de 30 minuts.

En paral·lel, a l’ampli estand FITEC de 400 m2, l’FCRI posarà a disposició de les empreses i visitants professionals del sector químic l’oferta en transferència tecnològica d’uns 30 centres de recerca d’aquest àmbit. A més FITEC ofereix també el seu Catàleg d’Oferta Tecnològica (accessible a través d’Internet a http://www.fitec.org/cat/index.html) que conté les millores solucions tecnològiques i línees de recerca dels principals centres de recerca del sector químic del nostre país, preparades per a la seva col·laboració amb les empreses i desenvolupar la innovació.

Igualment, el seu estand acollirà les Jornades FITEC d’R+D+I a EXPOQUIMIA, amb presentacions en directe de tecnologies innovadores (23 d’octubre) i tallers sobre vigilància tecnològica, propietat intel·lectual, finançament de l’R+D+I i certificació (22 d’octubre). Una oferta que es complementarà de nou amb el servei de demanda tecnològica en línia JoBusco (http://www.fitec.org/jobusco/), creat per la FCRI. Es tracta d’un cercador que permet a les empreses fer arribar demandes concretes de tecnologia als centres de recerca i universitats de forma estrictament confidencial. JoBusco es trobarà disponible gratuïtament a l’estand de FITEC a EXPOQUIMIA. 

FITEC, una iniciativa de la FCRI, exposa l’oferta tecnològica de centres de recerca i universitats a les principals fires sectorials espanyoles d’alt contingut tecnològic. És un marc de transferència de tecnologia i interrelació entre centres de recerca i empreses configurat com un escenari de trobada pràctic, entre investigadors, creadors de noves tecnologies i empresaris dins de cada certamen. En aquest sentit, proporciona als centres de recerca l’organització, logística i serveis necessaris per a ser expositors d’una fira.

El 2008, FITEC ha participat ja als salons SMAGUA (Saló Internacional de l’Aigua, 11-14 de març, Fira de Saragossa) i EXPOAVIGA (Saló Internacional de la Tecnologia Ramadera, 15-18 d’abril, Fira de Barcelona) i, a més de la propera edició d’EXPOQUIMIA, preveu acudir al Saló Nàutic Internacional de Barcelona (8-16 de novembre, també de Fira de Barcelona).

FITEC a EXPOQUIMIA 2008
Fira de Tecnologies
Saló Internacional de la Química (EXPOQUIMIA)
Pavelló 3. Estand E-954
Recinte Firal Gran Via II
C/ Botànica, s/n
08908 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)