Mijas, Terrassa i el Cabildo de Gran Canaria intercanvien dades i experiències en matèria d’ocupació

L’Ajuntament de Mijas, Terrassa i la Consejería de Empleo del Cabildo de Gran Canaria es van reunir el passat 29/05/2012 al municipi de Mijas per tal d’intercanviar dades i experiències en polítiques actives d’ocupació com la Renda Bàsica d’Inserció i Orbital 40 Parc Científic i Tecnològic de Terrassa com a protagonistes.

Les tres institucions formen part del projecte Euroempleo, una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu amb l’objectiu de millorar l’ocupació i recolzar la creació directa de llocs de treball a Mijas, així com l’adopció de mesures que pugin afavorir el desenvolupament econòmic del municipi amb el programa ‘Mijas Refleja’.

La presencia en el municipi de representants de la Consejeríade Empleo del Cabildo de Gran Canaria es justifica en que l’ institució insular va posar en marxa fa anys el programa de la Renda Bàsica d’Inserció.

Els colectius que van assistir a la Jornada van ser empresaris, associacions d’empresaris, emprenedors, autònoms, experts i tècnics d’ocupació i diferents agents soci-econòmics representant un total de 178 persones.

Per altra banda, Terrassa amb Orbital 40 i els serveis tecnològics i científics que s’ofereixen a les entitats i empreses vinculades, és una experiència que pot servir per a la posada en funcionament i desenvolupament del Parc Empresarial de Mijas. Terrassa ha estat un municipi pioner en polítiques actives d’ocupació i que ha aconseguit un notori èxit.

“La experiencia de Terrassa es fundamental para la implantación de un concepto de parque empresarial en Mijas”, segons ha valorat la regidora de Fomento del Empleo i primer tinent d’alcalde de Mijas, Lourdes Burgos.