Orbital 40 rep la visita d’una delegació xinesa de la província de Liaoning

El divendres 6 de juliol una delegació xinesa de la província de Liaoning, va visitar el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, amb l’objectiu de conèixer les polítiques actives de promoció econòmica de la ciutat.

La delegació va ser rebuda per Juan Antonio Gallardo, regidor de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa. Tan mateix es va fer la presentació de la Ciutat de Terrassa i Orbital 40 respectivament per Joan Chicón, Cap de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa i Mayte Cortina, Adjunta a la Direcció General d’Orbital 40.

Els punts principals que es van tractar en la trobada van ser l’ intercanvi d’experiències i coneixements pel què fa a l’economia i el desenvolupament social de Terrassa, models de desenvolupament europeus, bones practiques i possibilitats d’aliances de cara al futur, amb la finalitat de promoure la cooperació i els intercanvis en termes de desenvolupament econòmic, comercial, cultural i tecnològic en els propers anys.

La província de Liaoning té els majors dipòsits de ferro, magnesi i diamants de tota la República Popular Xinesa. És també una important font de petroli i gas natural i una de les principals bases industrials de Xina cobrint un ampli ventall: maquinaria, electrònica, refinat de metalls, químics, materials de construcció, carbó, etc. En els darrers anys moltes empreses controlades per l’estat de la provincia de Liaoning han experimentat dificultats econòmiques per la qual cosa el govern xinès ha llançat la campanya “Reactivació del Nordest”.

Adjuntem notícia publicada al Diari de Terrassa i a l’e-butlletí d’APTE de 08/2012.