Orbital 40 acull el tercer INNO-BREAK entre empreses i grups d’investigació

El pròxim 20 de setembre  tindrà lloc la tercera trobada INNO-BREAK O.40 entre empreses i grups d’investigació a Orbital 40, Parc Científic i Tecnològic de Terrassa.

L’objectiu d’INNO-BREAK O.40 és el de facilitar un entorn distès on empreses, d’un determinat perfil i caracterització, coneguin de primera mà les línies d’investigació i aplicacions industrials que grups de recerca desenvolupen en el seu àmbit, tan mateix, una interlocució directa amb els responsables de les esmentades línies de recerca aplicada. El resultat d’aquesta trobada ha de permetre estudiar solucions a problemàtiques industrials i tècniques, oportunitats de millora, de posicionament i d’augment de competència empresarial. 

En el tercer INNO-BREAK O.40 participarà el Grup de Recerca del Centre Tecnològic Leitat “Nous Materials” a on es tractarà l’àmbit de les ciències de materials des de la matèria primera fins el producte final. El Grup d’Investigació sobre Nous Materials del LEITAT presentarà com està treballant en la creació de productes a partir d’una metodologia que engloba:

– La generació de la idea i la detecció de la necessitat per tal d’especificar els objectius dels materials a desenvolupar.

– La selecció i creació de nous additius com poden ser els nanomaterials, càrregues naturals o materials reciclats que permeten aportar funcionalitats, preu o caràcter mediambiental a una matriu.

– La preparació de materials i/o processos a escala semi-industrial per aplicacions en polímers, pintures, tèxtils, ciments i asfalts, i materials composites.

– La posada a punt de processos per a l’aplicació a escala industrial dels nous materials desenvolupats.

– L’estudi del cicle de vida i de les vies de reciclatge del material desenvolupat.

Creiem que la iniciativa pot ser del vostre interès i és per això que hem organitzat la 3ª trobada d’Inno-break O.40 per a les empreses vinculades a Orbital 40.

Adjuntem nota de premsa publicada al Diari de Terrassa el 25/09/2012, notícia de l’e-butlletí Innovem Terrassa i una fotografia de l’acte.