L’Ajuntament de Terrassa a punt de lliurar el Premi Living Labs 2012

L’Ajuntament de Terrassa lliura avui el premi internacional Living Labs Global Award 2012 al projecte “City Walking” presentat per UPC Barcelonatech i que va ser elegit per donar la millor solució al repte estratègic proposat en l’àmbit de la salut comunitària.

El veredicte d’aquest certamen internacional es va fer públic en la cerimònia celebrada, el 2 de maig passat, al Brasil, però li correspon a l’Ajuntament de Terrassa fer el lliurament del diploma acreditatiu com a promotor del projecte. El repte estratègic en l’àmbit de la salut comunitària es va definir amb el suport del Consorci Sanitari de Terrassa, dins del Clúster de Salut d’Orbital 40, Parc Científic i Tecnològic de Terrassa.

El diploma es lliurarà a l’enginyer de recerca de la UPC, Jaume Figueras, i al doctor d’enginyer de la UPC, Toni Guasch. A continuació, es signarà el conveni per a la realització de la prova pilot “City Walking” a la ciutat.

La signatura anirà a càrrec de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Terrassa, Carme Labòria; el president del Consorci Sanitari de Terrassa, Ramon Comellas; el president de Mútua de Terrassa, Faust San José, i el delegat del rector de la UPC al Campus de Terrassa, Francesc Astals. L’acte tindrà lloc a les 10.30h a la Sala de Premsa de l’Ajuntament.

El projecte guanyador dóna resposta als plantejaments de la ciutat ja que “City Walking” és un lloc web que inclou aplicacions mòbils que promouen l’activitat de caminar per la ciutat. Aquesta iniciativa combina un sistema de seguiment de l’exercici realitzat amb la proposta de rutes i les possibles visites a la ciutat, el comerç i els recursos que descobreixen a través de passejades temàtiques i un sistema de recompensa per als participants. A més, permet ajudar els metges a controlar l’activitat física dels seus pacients diagnosticats amb malalties del cor així com les persones sanes per tal de prevenir-les. El jurat terrassenc va elegir el projecte “City Walking” d’entre 85 candidatures d’arreu del món.

Adjuntem notícia publicada a l’e-butlletí de XPCAT de l’octubre 2012.