L’empresa catalana AITech desenvolupa un emprovador virtual

Artificial Intelligence Technologies (AITech) és una empresa derivada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Darrerament ha signat un acord amb el centre comercial Las Arenas de Barcelona per instal·lar aiMirror, un emprovador virtual basat en tecnologia de visió per computador i realitat augmentada que simula l’efecte d’un mirall en temps real.

aiMirror permet que la peça de roba o les combinacions de peces s’ajustin automàticament i en temps real al cos i als moviments de l’usuari. L’emprovador disposa d’una pantalla d’alta definició i un sistema de reconeixement que s’encarrega de gravar la imatge de l’usuari i detectar els seus moviments. El client veu la seva imatge reflectida a la pantalla, com si fos un mirall, i només ha d’escollir la peça de roba que li agrada, seleccionar-la segons la talla i el color de la pantalla i comprovar, virtualment, com li queda.

El centre comercial Las Arenas de Barcelona ha instal·lat l’emprovador virtual per als seus visitants a l’espai on es troba l’assessora d’imatge del centre. Durant sis mesos, posa a la disposició del públic l’emprovador, que inclou més de cinquanta peces de diferents botigues de Las Arenas.

AITech també està comercialitzant amb èxit l’emprovador fora d’Espanya. Al Regne Unit ja l’han instal·lat a les cadenes de botigues John Lewis i Tesco, i també està previst distribuir-lo als Estats Units i l’Orient Mitjà.

Artificial Intelligence Technologies (AITech) és una empresa fundada per un grup d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Pompeu Fabra, experts en l’àrea de processament d’imatges, visió per computador i microelectrònica, sota la direcció de Juan María Sánchez Secades. Està especialitzada en el desenvolupament de programari en entorns de visió artificial per al màrqueting intel·ligent del sector tèxtil (aparadors, superfícies comercials, etc.).

AITech

Font: RECERCAT