La UOC formarà desenvolupadors d’aplicacions, un rol professional molt demanat per les empreses

La tecnologia mòbil esdevé una revolució en la societat. I en aquest context mereix una atenció especial l’ús creixent de les aplicacions per a mòbils, per a consumir tant contingut com entreteniment. Per això les empreses demanen, cada vegada més, professionals que puguin desenvolupar aquestes eines. La UOC, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, oferirà a partir del setembre vinent el diploma de postgrau de Desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils.

«Les aplicacions per a mòbils (apps) han passat d’experiments senzills dels pioners d’aquesta tecnologia a eines cada vegada més útils que actualment són part essencial de la nostra vida diària», explica Carles Garrigues, professor dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC i director acadèmic d’aquest nou programa de postgrau.

«Tot això ha obert nombroses oportunitats tant per a desenvolupadors independents, que creen els seus propis negocis basats en el desenvolupament d’aplicacions, com per a les empreses, que han vist en les apps una oportunitat per a ampliar el seu mercat», afegeix el docent de la UOC.

No aliena a aquesta realitat, la UOC ha decidit posar en marxa un programa «que contribueixi a satisfer la demanda creixent de professionals capaços de dissenyar i desenvolupar aplicacions per a dispositius mòbils», explica Carles Garrigues. I ho fa amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Open Apps, experiències docents i aplicacions obertes

Carles Garrigues fa referència al projecte Open Apps, que «comença a explorar fórmules de col·laboració amb els estudiants que permetin fomentar l’emprenedoria, partint de la base de projectes de tecnologia mòbil desenvolupats dins de les nostres titulacions». Mitjançant Open Apps, «els estudiants tindran una plataforma per a donar visibilitat a les seves aplicacions i, en alguns casos, suport addicional per a definir un model de negoci i comercialitzar la seva aplicació», conclou.

Font: UOC