Noves empreses de base tecnològica

Mass Factory i Health&SportLab són dues noves empreses sorgides de la Universitat Autònoma de Barcelona que desenvolupen aplicacions per a dispositius mòbils. Mass Fatory dissenya solucions i proveeix serveis amb accessibilitat universal centrats en donar suport a la mobilitat urbana a ciutats intel·ligents, i Health&SportLab desenvolupa aplicacions relacionades amb l’esport i la salut per afavorir els estils de vida saludables.

Recentment s’han constituït dues noves empreses de base tecnològica (EBTs) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per una banda, els enginyers Jordi Roig i Antonio Duran han creat Mass Factory, una empresa que comercialitza la plataforma Onthebus, un aplicació per a mòbil que ajuda a les persones amb discapacitat a guiar-se per les ciutats mitjançant el transport metropolità d’autobusos.

De moment l’aplicació és funcional a Barcelona, Madrid, Roma, Hèlsinki, València i Saragossa, i en un futur s’està preparant les guies per a noves ciutats. Onthebus ofereix un conjunt de rutes òptimes d’autobusos a escollir. Si l’usuari n’escull una, l’aplicació el va guiant constantment i l’avisa de la seva posició. Un cop l’usuari baixa de l’autobús, l’aplicació continua guiant-lo fins arribar al seu destí.

Per altra banda, també ha nascut l’empresa Health&SportLab arrel d’un projecte conjunt entre la Universitat Politècnica de Barcelona i la UAB. Liderada pel Dr. Lluís Capdevila, l’empresa té l’objectiu d’oferir serveis tecnològics en l’àmbit de la valoració i seguiment de l’estil de vida dels usuaris, en relació a la salut i la seva condició física.

Health&SportLab comercialitza una aplicació per a dispositius mòbils  que permet a l’usuari poder accedir a l’autoavaluació del seu nivell cardiorespiratori i del seu estat puntual de salut i de condició física amb uns tests senzills i no-invasius. Al finalitzar la valoració, una opció de l’aplicació els permet obtenir, de manera automàtica, un informe ràpid i senzill sobre el seu estat actual.

Font: UAB divulga