L’Ajuntament de Terrassa rep el Premi CNIS 2014 pel Projecte Govern Obert

foto Jordi Ballart trasparència-ajuntament

L’Ajuntament de Terrassa ha obtingut el Premi CNIS 2014 pel projecte Govern Obert, que ha facilitat la creació l’any 2013 dels portals Open Data i de Transparència. Els Premis CNIS 2014 han estat convocats pel IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat, i s’han atorgat en el marc d’aquest Congrés, celebrat a Madrid els dies 19 i 20 de febrer.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va recollir el Premi a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de Madrid.

L’Ajuntament de Terrassa també ha quedat finalista als Premis CNIS 2014 en dues altres categories: millor proposta Smart Cities en Administració pública pel projecte “Energia intel·ligent a Terrassa: altres formes de finançar projectes”, i millor proposta de col·laboració públic-privada en qualsevol dels àmbits relacionats amb l’Administració Pública Electrònica pel projecte “Guia d’auditoria de l’esquema nacional d’interoperabilitat en l’àmbit local”. En aquest darrer cas, el projecte es presentava de manera conjunta amb els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Paterna.

El portal Open Data posa a disposició de les empreses, entitats i particulars una gran quantitat de dades gestionades per l’Ajuntament de Terrassa. Qualsevol ciutadà o empresa pot analitzar, reutilitzar i redistribuir aquestes dades, generant nous serveis i permetent d’aquesta manera que l’Administració Pública millori en transparència i fomenti la generació de riquesa a través de la gestió intel·ligent dels recursos.

Per la seva banda, el portal de Transparència facilita l’accés de la ciutadania a la informació pública. Entre d’altres dades econòmiques, aquest portal inclou l’estat d’execució mensual del pressupost municipal, tant d’ingressos com de despeses. També es troba informació detallada de tots els càrrecs electes i sobre els indicadors de qualitat de ciutat i de transparència de l’Ajuntament per poder fer valoracions per part de la ciutdania .

 

Més de mig miler de responsables de tots els nivells de les administracions públiques es van reunir en el  IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat, conegut per les seves sigles CNIS, sota el lema “Complint objectius. Fixant noves metes”. El Congrés ha premiat els projectes de les institucions públiques més avançades. Així, s’han guardonat projectes de l’Administració General de l’Estat, de diputacions i d’ajuntaments que aposten per facilitar les relacions amb la ciutadania a través d’Internet.

El Congrés CNIS s’ha convocat amb el suport del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (responsable dels Esquemes Nacionals d’Interoperabilitat i Seguretat), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i el CCN – CERT (Capacitat de Resposta a incidents de Seguretat de la Informació del Centre Criptològic Nacional).

Volem felicitar a tot l’equip responsable de l’Ajuntament de Terrassa la feina ben feta i el guardó obtingut.

Si voleu ampliar informació, aquí teniu articles relacionats:

La Vanguardia 22/2/2014 “Premian al Ajuntament de Terrassa por su transperencia” 

Terrassa Digital 22/02/2014: “L’Ajuntament de Terrassa rep el premi a la Transparència CNIS 2014”