Foment del Treball i Leitat col·laboren per desenvolupar projectes d’innovació tecnològica per a les empreses

Foment-del-Treball-Acord-Leitat-Promocio-Innovacio-1-600Col·laboració estable per generar projectes d’R+D, nacionals i internacionals, per a les empreses de Catalunya, especialment les pimes

Foment del Treball i Leitat inicien una col·laboració estable per generar projectes d’R+D, nacionals i internacionals, per a les empreses de Catalunya, especialment les pimes. L’acord, emparat pels presidents d’ambdues institucions –Joaquim Gay de Montellà i Eusebi Cima-, preveu, a més, un programa estable per impulsar la sensibilització en relació a la Innovació en empreses -especialment pimes- y mantenir sessions de treball amb agents dels sistemes d’innovació català, espanyol i europeu.

L’acord subscrit entre Foment i Leitat preveu la participació conjunta d’ambdues institucions en deliberacions relatives a polítiques d’innovació, tant sectorials com territorials. Alhora, es preveu la realització d’una reunió anual de seguiment del Regional Innovation Scoreboard (publicat per The Enterprise & Industry magazine, EU Publications) amb la voluntat de generar projectes de millora contínua del grau d’innovació de petites i mitjanes empreses.

Leitat Technological Center

Leitat és un Institut Tecnològic, reconegut per la Generalitat de Catalunya (TECNIO) i pel Ministeri de Ciència i Innovació, que té com a missió col·laborar amb empreses i altres entitats per crear valor econòmic, social i sostenible, a través de projectes R+D i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat. Leitat és marca de l’entitat de caràcter privat Acondicionamiento Tarrasense, creada l’any 1906 per un grup d’industrials terrassencs per millorar la qualitat dels productes i de l’activitat fabril.

Foment del Treball: afavorir la competitivitat empresarial

Afavorir la competitivitat empresarial és un del objectius de Foment del Treball. I per ser competitius, les inversions en recerca, desenvolupament i innovació són indispensables, així com una veritable cultura de la innovació. En aquest sentit, és fonamental que les empreses i els emprenedors coneguin i accedeixin als recursos al seu abast i valorin la possibilitat d’incorporar processos innovadors a les seves dinàmiques professionals.

Foment vol tenir un paper destacat en el seguiment de tots aquells programes, plans o estratègies orientats a la innovació que s’impulsen tant a nivell europeu com espanyol, i en la identificació de les àrees d’innovació prioritàries. L’assoliment de polítiques fiscals favorables a la inversió en innovació i l’impuls de l’emprenedoria en aquest àmbit són també alguns dels nostres objectius prioritaris.

Font: Foment de Treball