1a Trobada de Ciutats Catalanes de la Xarxa Innpulso

150205 trobada ciutats catalanes Innpulso 3La primera trobada de ciutats catalanes membres de la xarxa Innpulso, que es va celebrar al llarg del dia d’ahir al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, va comptar amb un centenar de persones. En aquesta jornada, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va reivindicar el paper dels ajuntaments en la dinamització econòmica del país, apostant per la concertació público-privada i el treball en xarxa com a vies perquè els ajuntaments puguin exercir aquest paper. A l’acte van participar set de les deu ciutats catalanes que, com Terrassa, compten amb el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació que atorga el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Després de les presentacions dels ajuntaments i les empreses participants, va tenir lloc una sessió de treball en xarxa en què es van produïr múltiples contactes entre les empreses i el centre tecnològic Leitat i entre els ajuntaments i el subdirector general de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Luís Cueto.

La xarxa Innpulso aplega les 56 ciutats de l’Estat que compten amb el distintiu de Ciutat de Ciència i Innovació, atorgat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Terrassa va obtenir aquest distintiu el 2010, any en què es van atorgar els 30 primers, i des d’aleshores l’ha renovat cada any.