Vi i fotònica, sumant des de la innovació

foto2El passat 25 de Març, a les instal·lacions de Juvé&Camps a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), es va celebrar l’Innovation Workshop “VINOPTICS” organitzada conjuntament per INNOVI (clúster vitivinícola de Catalunya) i SECPhO (clúster que aglutina les empreses del sector de la Fotònica i l’Òptica).

Amb la participació d’empreses i institucions de referencia com como Juvé & Camps, Codorníu, Freixenet, Bodegas Torres, l’Institut Català del Suro, la Universitat Rovira i Virgili i el CNM por part d’INNOVI, i AIMEN, AMS Technologies, CEIT-ik4, ICFO, Hamamatsu Photonics, ICIQ, IRIS, Radiantis, UPC-CD6 i Antares Instrumentación en representació de SECPhO; la jornada va abordar les potencials aplicacions de la fotònica al sector vitivinícola.

Millorar la qualitat i la productivitat en el procés d’elaboració del vi, la monitorització de paràmetres online en els diferents processos del tractament del vi o la detecció de partícules en suspensió van ser, entre d’altres, alguns dels topics detectats pels participants.

La creació de 8 grups de treball interclúster, que en els pròxims mesos col·laboraran en la posada en marxa de futurs projectes d’investigació i innovació, va posar de manifest l’aposta ferma d’ambos sectors per sumar capacitats. Sumar per ser, en definitiva, cada vegada més competitius.

Font: SECPHO