Descobrint la física de partícules

R115_REDU_Descobrint-la-fisica-de-particules_jpg_2024135753

Al web de divulgació científica del Grup de Física Experimental d’Altes Energies de la Universitat de Barcelona (UB) es pot trobar material didàctic sobre física de partícules elaborat per ells mateixos i, a més, s’informa de les activitats de divulgació científica que organitzen.

L’activitat de divulgació del grup es divideix en dos vessants: un, adreçat al públic general, i l’altre, als instituts de secundària. Entre el material didàctic que es pot trobar a la pàgina, destaquen:

  • els vídeos sobre física de partícules produïts pel Centre Europeu per a la Recerca Nuclear (CERN) i el Grup de Divulgació de Física de Partícules de la UB;
  • el web Hands on CERN, destinat a estudiants i professors de batxillerat de ciències i que pot ser útil per a qualsevol persona interessada a aprendre els conceptes bàsics de la física de partícules,
  • el web Recorregut per la física de partícules, que introdueix de manera planera l’apassionant món de la física de partícules.

A més, el web també conté tot un seguit d’enllaços procedents de fonts externes amb material didàctic relacionat amb el Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC) i els seus experiments.

 Font: RECERCAT