Quatre catalans competiran amb els millors emprenedors joves del món amb Grou App, una aplicació sobre els locals i festivals musicals de Barcelona

GrouAPP2

Per desenvolupar el seu projecte han comptat amb el suport d’UAB-Emprèn, el programa d’emprenedoria per a estudiants de la UAB

Quatre joves de Sabadell, Arnau Navarro i Xavi Ribas, estudiants Administració i direcció d’Empreses en anglès i de Comptabilitat i Finances, respectivament, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), juntament amb Alex Purull i Gabriel Santana, competiran amb una trentena de joves de tot el món en la final mundial dels Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) que tindrà lloc el proper 10 de maig a Bangkok (Tailàndia). 

GrouAPP1

Ho faran amb l’aplicació que han creat, Grou, que ofereix informació i serveis sobre l’oferta d’esdeveniments i locals musicals de Barcelona, rodalies i Platja d’Aro (Girona), i amb la qual van guanyar la final de la primera edició nacional del concurs fa unes setmanes a Madrid. Seran, doncs, els primers espanyols en participar en aquesta competició mundial, promoguda per la xarxa internacional Entrepreneur’ Organization (EO). Els fundadors de Grou. D’esquerra dreta: Gabriel Santana, Xavi Ribas, Arnau Navarro, Àlex Purull

Grou està disponible per a iOS i Android, és gratuïta i ofereix informació i serveis gratuïts sobre més de 50 locals, festivals musicals i discoteques per sortir de nit. L’aplicació permet obtenir informació avançada i detallada sobre estils musicals, preus, localització, llistes d’accés gratuït per evitar les cues en entrar, compra d’entrades, descomptes i consumicions sense despeses de comissió, reserva de taules VIP, etc.

Els joves estudiants van tenir la idea de crear Grou fa dos anys, en comprovar ells mateixos, quan volien sortir de festa, l’escassa informació que hi havia sobre l’oferta conjunta de festes, discoteques i festivals musicals via telèfon mòbil. Amb el suport del programa d’emprenedoria per estudiants de la UAB, UAB-Emprèn, van desenvolupar la idea i el projecte de negoci. Ara l’equip ja el formen 10 persones i properament s’establiran en un local propi a Sabadell.

L’aplicació funciona fa uns mesos, té ja més de 7.000 descàrregues i, segons els seus creadors, “s’està convertint en un referent per al públic universitari, sobretot entre els estudiants d’Erasmus, tot i que també entre els joves d’aquí i els turistes en general”, explica Arnau Navarro, qui puntualitza que l’aplicació és d’utilitat per a tothom que vulgui conèixer l’oferta de què disposa al seu voltant.

L’equip de Grou ja es planteja portar l’aplicació a altres ciutats com Madrid, Eivissa o Londres en la propera fase de finançament del seu projecte. El seu objectiu és que l’aplicació esdevingui una plataforma general d’informació sobre locals, discoteques i festivals musicals, on els usuaris també puguin participar amb valoracions, opinions i recomanacions.
La nova aplicació contribuirà a canviar el món de la nit i digitalitzar el sector, segons els joves, que també han creat una plataforma digital, CClubs, adreçada als propietaris i gestors dels locals i dels esdeveniments.

Els joves preparen ja la seva presentació per a la final dels GSEA. Els guanyadors dels premis gaudeixen del suport dels emprenedors de la xarxa EO per donar visibilitat a nivell mundial a la seva idea de negoci i tirar endavant els seus projectes. Els guardons estan dotats econòmicament amb 20.000 euros per al primer guanyador i 10.000 per al segon.

Font: Universitat Autònoma de Barcelona