Fins a 15.000€ d’ajudes per pujar al núvol

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme injectarà 40 milions d’euros per a la digitalització i modernització de les empreses.

Una empresa Terrassenca, membre d’Orbital.40, Ilimit,  participa en aquesta campanya que dota a les PIMES amb fins a 15.000€ per serveis al núvol.

 foto-antes

Amb l’eslògan del programa red.es, Puja’t al núvol, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, engega una campanya amb la que injectarà 40 milions d’euros a Pimes i treballadors autònoms, mitjançant els fons FEDER.

El concepte de núvol o could computing té associats una sèrie d’avantatges especialment útils en el nostre món globalitzat: la disponibilitat geogràfica i horària, l’accés fàcil a les aplicacions i l’opció de només contractar el recursos necessaris.

Aquest programa que permetrà millorar tecnològicament empreses i autònoms, té com a objectiu modernitzar les petites i mitjanes empreses (Pimes) i millorar-ne la competitivitat. Per optar als ajuts, cal adherir-s’hi abans del 8 de juny d’aquest any, i l’import de les subvencions pot anar des dels 625 euros fins a un màxim de 15.000 euros.

Per portar a bon terme amb les màximes garanties aquest programa, el Ministeri ha homologat i autoritzat una sèrie d’empreses especialistes en l’arquitectura núvol, com és el cas de l’empresa catalana Ilimit.

Ilimit està especialitzada en la gestió de sistemes i infraestructures cloud computing, un model tecnològic introduït per George Gilder i incorporat per grans empreses com Google o Amazon. Avui dia, aquesta nova eina és una realitat adaptable a qualsevol model de negoci.

El programa Puja’t al núvol compta amb diferents accions dirigides a potenciar el: comerç electrònic, accions de màrqueting, millorar la seguretat, gestionar còpies, no perdre trucades, no perdre oportunitats de venda, optimització dels costos i recursos, i emmagatzematge virtual.

Aquesta nova campanya del Ministeri es presenta com a una interessant iniciativa per a un important sector empresarial del país, que aposta per a la tecnologia, com a opció de millora del negoci.