Terrassa engega la seva participació a l’smartCAT Challenge amb un taller de Salut i Benestar.

IMG_20160530_121531L’Ajuntament de Terrassa enceta amb aquest taller la seva participació a la iniciativa SmartCAT Challenge. Aquesta trobada ha servit per detectar necessitats del territori al voltant de la salut i benestar, definint els reptes als que diverses empreses hauran de donar resposta en una hackaton que es realitzarà a principis de juliol.

SmartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya que potencia la creació de solucions innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics que coneixen les necessitats de cada indret. Aquesta iniciativa del Govern s’estructura en 5 grans àmbits (energia i sostenibilitat, ciutat col·laborativa, salut i benestar, cultura i turisme i mobilitat urbana) que agrupen els reptes i problemes locals als que cal donar resposta. Cada temàtica està liderada per un municipi amb la col·laboració d’altres ciutats interessades en aquest àmbit.

Terrassa planteja els reptes dins l’àmbit de salut i benestar donat que la nostra ciutat  està especialitzada territorialment en aquest sector. L’Ajuntament de Terrassa està treballant per promoure un ecosistema innovador que millori la qualitat de vida de la ciutadania i que esdevingui un referent a tot el territori.

A més de Terrassa, hi ha 4 ciutats catalanes que lideren els altres àmbits que planteja l’SmartCAT Challenge: Vilafranca del Penedès, Cambrils, Sant Cugat del Vallès i Calonge-Sant Antoni.

Fases de la iniciativa

El proper més de juliol, es disputarà una hackaton amb empreses on es definiran idees i es presentaran els conceptes que cal desenvolupar per cada una de les temàtiques. Les empreses participants a la hackaton tindran 4 mesos per incubar el seu projecte i crear-ne un producte definitiu que presentaran a l’octubre al concurs SmartCAT Challenge. El guanyador podrà participar també al concurs internacional de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre.