Leitat aporta els seus coneixements a la Catalunya Central

Leitat partner d’Orbital 40, membre de TECNIO i reconegut pel Ministerio de Ciencia e Innovación, segueix potenciant activitats amb la voluntat de generar proximitat territorial i amb l’objectiu de millorar la competitivitat empresarial i facilitar la creació de llocs de treball en els territori de la Catalunya Central.

En el marc de les activitats que Leitat porta a terme al Centre d’Innovació Anoia, del qual l’Ajuntament de Vilanova del Camí és propietari, està endegant tot un seguit d’actuacions que ajuden, sens dubte, a dinamitzar el teixit empresarial i associatiu de la comarca.

La visita de la Delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, la Sra. Laura Vilagrà i Pons va comportar un nou apropament del Govern al territori i concretament a les instal·lacions del Leitat al Centre d’Innovació Anoia. L’acte es va iniciar amb una visita als laboratoris de la unitat de valorització de residus i tecnologies del reciclatge, en la que va estar acompanyada pel Sr. Joan Parra, director general de Leitat, la Sra. Montse Jorba, investigadora principal de la unitat, i la Sra. Glòria Serrano, directora de relacions institucionals. Durant aquesta trobada es va traslladar a la Sra. Vilagrà la trajectòria de l’entitat i la seva voluntat per mantenir i consolidar un posicionament estratègic territorial, seguint el model propi de competitivitat empresarial i tecnologia social de Leitat.

Seguidament, els representants de l’Ajuntament de Vilanova del Camí encapçalats per l’Alcaldessa, la Sra. Vanessa González, la Sra. Meritxell Humbert, primera tinent d’Alcalde i el Sr. Jordi Barón, segon tinent d’alcalde, van acompanyar a la Delegada a la visita de la resta d’espais i instal·lacions del Centre d’Innovació Anoia, així com van detallar-li el teixit empresarial existent i actiu que hi ha present al territori.

Sense títol

En el centro Laura Vilagrà, Delegada de la Generalitat a la Cataluña Central,

durante su visita al Centre d’Innovació Anoia.

La visita va acabar amb una reunió a porta tancada on Leitat i l’Ajuntament de Vilanova del Camí van detallar la fórmula de col·laboració público-privada establerta per les dues entitats i com aquesta estava comportant la llavor del creixement d’un motor econòmic i social pel territori de la Catalunya Central, fonamentat en la valorització i la competitivitat, de la mà del reciclatge i l’economia circular.

En el marc d’altres activitats, amb un programa d’actes molt diversos organitzats en el Centre d’Innovació Anoia, Leitat ha participat en la Jornada de Portes Obertes i ha organitzat dues jornades temàtiques: la diada de l’aigua i la diada de l’aire, on els assistents van poder posar-se en el rol de científic i d’investigador per uns minuts, fent observacions microscòpiques de fangs de depuradora o mostrejant aire per avaluar el control sensorial i del control químic de l’aire.

D’altra banda, s’han organitzat tres visites tecnològiques amb alumnes del Institut Milà y Fontanals i Institut Pere Vives Vich, on els estudiants han pogut visitar les instal·lacions del Centre d’Innovació Anoia i veure de primera mà les activitats que es porten a terme a Leitat.

Pels propers mesos estan previstes diverses activitats com són: la diada del residu, cursos formatius i jornades empresarials en col·laboració amb altres agents del territori com ara PIMEC Vilanova del Camí i l’Associació de Polígons dels Plans.

Amb totes aquestes activitats Leitat vol apropar-se al territori i poder oferir solucions i coneixement tecnològic que, a més d’aportar valor afegit a les empreses per tal d’ajudar-les a ser més competitives, cerca també la implicació amb la societat, una societat tecnològica i científica que aposti pel coneixement i l’economia circular, un futur que ja és present.