Leitat reforça el seu compromís amb la FP Dual i s’adhereix a l’Aliança

La Directora de Desenvolupament i Gestió de Persones de Leitat, Vanessa Rodríguez, juntament amb el Vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil, han segellat aquest matí  l’adhesió de Leitat a l’Aliança per a la Formació Professional Dual en un acte celebrat en la Seu Corporativa de Leitat a Terrassa.

L’Aliança és una iniciativa promoguda per a la Fundació Bertelsmann juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la Cambra de Comerç d’Espanya i la CEOE, i té com principal objectiu agrupar empreses, institucions i centres educatius que apostin per la FP Dual per millorar l’ocupabilitat dels joves espanyols.

Un dels objectius més importants per Leitat es poder comptar amb alumnes que puguin aprendre a l’empresa i posar en pràctica els seus coneixements. Per aquesta raó, disposen de programes de talent perquè els perfils potencials puguin desenvolupar-se i aposten per l’orientació laboral i la integració dels joves al mercat laboral espanyol.

Actualment, Leitat té 3 aprenents cursant un Cicle de grau superior en modalitat dual d’Anàlisi i Control, i 2 en modalitat Química Industrial, en els quals els alumnes tenen l’oportunitat de fer la seva estada en laboratoris del Centre i posar en pràctica tècniques de microbiologia i química analítica.

Vanessa Rodríguez, Directora de Desenvolupament i Gestió de Persones de Leitat, assegura que amb aquest acord “Leitat dóna un pas més per col·laborar en la inserció de joves i en el foment d’una formació professional de qualitat, facilitant la interacció entre el món laboral i la innovació tecnològica”.

Per la seva banda, Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann opina que “la FP Dual ha de ser un element estratègic per la direcció de les empreses. Així doncs, és important que las companyies dediquin recursos a la formació, perquè d’aquesta forma el capital humà de l’empresa està més fidelitzat i especialitzat. Per això, l’Aliança és molt més que una llista d’empreses i institucions adherides a una iniciativa, i avança gràcies al treball conjunt de tots els seus membres en l’aportació d’experiències i coneixements tècnics per aconseguir que la FP Dual s’estengui a més empreses i ho faci sota uns criteris bàsics de qualitat.

 sense-titol

Francisco Belil i Vanessa Rodríguez durant la signatura de l’adhesió de Leitat a l’Aliança per a la FP Dual