Demà 3 de novembre Gran final del concurs d’emprenedoria tecnològica ‘smartCAT Challenge’ al mNACTEC de Terrassa

  • El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, presidirà l’acte que tindrà lloc el dijous, 3 de novembre, a les 18h, i que inclourà la competició en directe dels 10 projectes finalistes i el lliurament de premis a les 3 propostes guanyadores
  • Minuts.Cat, Daysk, Cycle of Ideas, Apparka, Orbit, Guidd, Timtul, Energy Greader, Green Costumer i Psonríe són les 10 solucions que han quedat finalistes entre la seixantena de propostes presentades al concurs

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica  de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa,  acollirà el pròxim dijous, 3 de novembre, a les 18h, la gran final de l’smartCAT Challenge,  el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, acompanyat del tercer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, i del director del mNACTEC, Jaume Perarnau, presidirà l’acte, que inclourà la competició en directe dels 10 projectes finalistes, la deliberació del jurat,  l’anunci de les millors solucions per a cadascuna de les 5 temàtiques del concurs i el lliurament de premis a les 3 propostes guanyadores.

La iniciativa té com a objectiu resoldre els reptes que s’han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits: Sant Cugat del Vallès (energia i sostenibilitat); Terrassa (salut i benestar); Vilafranca del Penedès (ciutat col·laborativa) i Calonge (turisme i cultura). La cinquena àrea temàtica, mobilitat i transport, està coliderada per dos municipis: Reus i Cambrils. A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la implicació d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per a desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.

El concurs ‘smartCAT Challenge’ va arrencar el passat 2 de juliol amb un Ideathon adreçat a joves emprenedors durant el qual es van gestar 17 projectes innovadors. Posteriorment, el 26 de setembre, es va obrir el termini de presentació de solucions tecnològiques innovadores en un acte en què es va convidar a pimes i startups del sector a presentar-hi també les seves solucions.

A la presentació de projectes mitjançant el registre web, que va finalitzar el 14 d’octubre amb una seixantena de propostes presentades, va seguir una votació on line de la qual han sortit els 10 finalistes que competiran en directe a la final de Terrassa: Minuts.Cat, Daysk i Cycle of Ideas per a l’àmbit de ciutat col·laborativa; Apparka i Orbit per a l’àmbit de mobilitat i transport; Guidd i Timtul per a l’àmbit de turisme i cultura; Energy Greader i Green Costumer per a l’àmbit d’energia i sostenibilitat, i Psonríe per a l’àmbit de salut i benestar.

La solució guanyadora podrà participar també al concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà del 15 al 17 de novembre, i el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada en el marc del Catalonia SmartLab.

Més informació, programa i inscripcions aquí