Una eina per a predir episodis sobre desordres alimentaris guanya el primer Hack&Health organitzat per l’Ajuntament de Terrassa

Synergic Partners ha col·laborat amb el consistori de Terrassa per celebrar el primer Hack&Health, una iniciativa que vol aconseguir que els emprenedors facin servir tots els recursos del Big Data per crear solucions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania.

L’Ajuntament de Terrassa ha organitzat el primer hackathon de Big Data i Salut: el Hack&Health, que s’ha celebrat aquest cap de setmana  a la UPC de Terrasa. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de Synergic Partners, consultora de Big Data y Data Science (part del grup Telefónica).

Durant dos dies, més de 80 persones entre 15 i 60 anys han treballat conjuntament per buscar solucions creatives en el camp de la salut i crear eines basades en l’ús del Big Data amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Per fer-ho, els assistents han treballat amb un conjunt de dades obertes que ha facilitat l’Ajuntament de Terrassa i també han pogut participar als diferents tallers de formació impartits per Synergic Partners.

Després de dues jornades de treball, el premi a la millor solució tècnica ha estat per al grup MESIO, format per Gonzálo Espinosa, Sandra Orozco i Ernest Benedito. A partir de les dades facilitades per Healthapp sobre desordres alimentaris, l’equip s’ha centrat en el valor que aquestes dades poden aportar als doctors per detectar i prevenir propers episodi.

El premi a la idea amb més projecció de negoci ha estat per al grup format per Juan Pablo López, Beatriz Martín, Helena Solar i Imanol Morata. L’equip, amb un nivell tècnic molt alt, s’ha enfocat en predir episodis que es produiran en el període de temps d’un dia a partir de les dades de Healthapp. A més, a partir de la informació facilitada, han creat noves variables per ampliar el camp d’anàlisi.

Per últim, s’ha lliurat una menció d’honor al grup Salut Activa, format per Marta González, Celia García, Víctor Baños, Miquel Mussons i Javier Pescador, per la creació d’una xarxa que permet interconnectar tots els actius comunitaris (organitzacions i institucions mèdiques) amb l’objectiu de millorar l’atenció i el servei als pacients. La proposta, realitzada a partir de les dades del Consorci Sanitari de Terrassa, també permetria als usuaris compartir informació, dubtes, etc.

Tots els premiats han rebut diferents recompenses relacionades directament amb el món de la innovació i la tecnologia com ara entrades per a la Strata Conference, subscripcions a Carto Premium o beques per al màster en Open Big Data Management de la Euncet, entre altres.