El monoplaça elèctric ecoRZ de la UPC a Terrassa triomfa a Austràlia

foto_aceleracio_ecorz_web

  • Primer classificat en la categoria elèctrica
  • Segon classificat absolut, per davant de 30 cotxes de combustió
  • Primera posició en disseny
  • Tercera posició absoluta en eficiència
  • Tercera posició absoluta en acceleració
  • Tercera posició absoluta en pla de negoci
  • Equip mes guardonat de la competició
  • Equip amb millor rendiment en la relació el nombre de components / punts aconseguits
  • L’equip de l’ESEIAAT és el millor equip d’aquesta temporada del Formula Student i se situa en el top 10 mundial

Desprès de deixar la seva empremta campiona a mig món durant aquests dos darrers cursos, l’equip UPCecoRacing dels estudiants de la de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha triomfat també a Austràlia, al circuit de Melbourne, on ha aconseguit aquest cap de setmana guanyar la competició de Formula Student a la categoria de cotxes elèctrics.

L’Equip de la UPC a Terrassa ha estat el que mes vegades ha pujat al podi entre els 32 equips participants procedents de 25 països de tot el món i ha aconseguit un meritori segon lloc a la classificació general absoluta, per davant d’universitats que participaven amb un vehicle de combustió.

I és que els estudiants d’UPCecoRacing, amb el seu monoplaça elèctric ecoRZ, han aconseguit endur-se el premi al millor disseny, i han obtingut la tercera posició absoluta en eficiència energètica, acceleració i al pla de negoci. A més, ha estat valorat com l’equip amb millor rendiment en la relació el nombre de components / punts aconseguits. Dels 40 estudiants que composen l’equip, han viatjat a Melbourne 11, els únics estudiants europeus en aquesta competició.

UPCecoRacing ha esdevingut aquesta temporada el millor equip estatal en la categoria de vehicles elèctrics i està classificat entre els deu millors de tot el món. De fet, va ser l’únic representant espanyol i català al circuit de Silverstone, a Anglaterra, i va guanyar la cursa al Circuit de Catalunya a Montmeló el setembre passat. L’ecoRZ competirà a Melbourne amb altres monoplaces de 25 països, com ara el Japó, Nova Zelanda, la Xina o Austràlia. L’equip d’estudiants de l’ESEIAAT completa d’aquesta manera la temporada de competicions en les quals ha participat. Aquest estiu han portat l’ecoRZ al circuit de Hockenheim, a Alemanya.

L’ecoRZ ha resultat ser un vehicle elèctric extraordinàriament solvent i de grans prestacions. Al Circuit de Catalunya, a Montmeló, va recórrer els 75 m en tan sols 3,663 segons, el millor temps d’entre els vehicles amb tracció a les rodes posteriors i, fins i tot, va superar molts cotxes amb tracció a les quatre rodes. D’aquesta manera, va aconseguir la setena posició en la classificació general i la primera posició entre els equips espanyols, tant elèctrics com de combustió. Per tant, ha demostrat la seva fiabilitat i la integritat del seu disseny en les tres competicions a les que ha rodat al llarg d’aquest estiu. El cotxe finalitza ara la temporada a Melbourne, amb la participació a Formula SAE Australàsia, la qual cosa constitueix un altre èxit sense precedents a Espanya, tenint en compte que els estudiants del Campus de Terrassa han pujat al podi en les tres competicions anteriors, les més exigents i prestigioses de la Formula Student.

Font : Universitat Politècnica de Catalunya