Gran acollida de la 2a taula rodona sobre el fracàs

El passat dimarts 24 de gener es va celebrar la 2a taula rodona sobre el fracàs “Descobreix com per innovar és necessari acceptar el fracàs” al Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT), organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40. Aquesta edició es va centrar en la necessitat d’assumir el fracàs com una forma d’aprenentatge i de superació, com un element més del procés per assolir l’èxit.

La ponència marc la va oferir la Tània Brenlle, Directora de la Sala Villarroel-Grup Focus, qui va exemplificar el tàndem fracàs-èxit en l’àmbit cultural, mostrant que no està tant allunyat d’altres sectors. Ens quedem amb una de les frases que va pronunciar: “Sense risc no hi ha emoció, sense emoció no hi ha vida i sense vida no hi ha teatre”.

Tot seguit va començar la taula rodona, moderada per Santi Rius, Director de Creat360, amb l’objectiu de tractar el fracàs en l’àmbit de la investigació, la innovació i el desenvolupament (i+I+D). Vam poder comptar amb representants dels importants actius de promoció i foment de la innovació de què disposa Terrassa com a Ciutat de la Ciència i la Innovació:

  • Glòria Serrano Gea, Directora Relacions Institucionals del LEITAT
  • Josep Mª Canal, Catedràtic de la ESEIAAT – CTF – Cap del Laboratori d’Ecoennobliment Tèxtil i del CRESCA- UPC
  • Daniel Zurita Millàn, Investigador del Grupo MCIA – Center Innovation Electronics. Motion Control and Industrial Applications – UPC
  • Marcel Macarulla, Professor enginyer del Departament d’enginyeria de projectes i de la construcció – ESEIAAT – UPC

Tots quatre, com a referents en la I+D+i de la nostra ciutat i amb clara projecció internacional, van compartir la seves experiències coincidint en què sovint els errors serveixen com a eina per a millorar; el fracàs cal prendre’l com un indicador més de que tansols cal tornar-ho a intentar per cercar el camí cap a l’èxit. Les persones assistents van fer preguntes i reflexions que van acabar d’enriquir aquesta segona trobada.

Per finalitzar, el Sr. Amadeu Aguado, Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, va realitzar la cloenda de l’acte, tot donant pas a una copa de cava relacional on es van seguir intercanviant vivències professionals i personals tractant de desmitificar el fracàs.