Kern Pharma, Scytl i Juan Antonio Bayona, Premis Muncunill a la Innovació de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lliurat els premis en un acte que ha reunit més de 600 persones al Teatre Principal

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Muncunill a la Innovació, que ha tingut lloc al Teatre Principal davant de més de 600 persones. L’empresa terrassenca Kern Pharma ha estat destacada amb el Premi al Millor Innovador/a de l’any en el sector empresa d’àmbit local i la firma de Barcelona Scytl ha rebut el Premi al Millor Innovador/a en el sector empresa d’àmbit estatal. Han recollit els premis Clara Campàs, Directora d’Estratègia i Desenvolupament  de Kern Pharma, i Pere Vallès, Chief Executive Officer de Scytl. També ha rebut el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic el director català de cinema Juan Antonio Bayona, en reconeixement a la seva trajectòria i contribució com a exemple d’innovació dins el món del cinema i les arts audiovisuals. Ha recollit el guardó el seu germà, Carlos Bayona, ja que Juan Antonio Bayona es troba rodant a la ciutat de Londres.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha parlat “d’un dia històric” i ha explicat que els Premis Muncunill són “un reconeixement al talent, a l’excel·lència, a la feina ben feta, a les bones idees i també a les bones persones, bones en tots els sentits. Avui reconeixem i premiem tot allò que ens fa avançar, progressar, ser millors. Això és el que tenen en comú totes i tots els finalistes i els premis que avui hem donat i que des d’avui, cada any, continuarem donant. Premiem aquells i aquelles que obren camí, que busquen horitzons de futur, que ho fan amb una ambició molt legítima, però sense deixar de pensar en el progrés de la societat”. Dels tres guardonats, Ballart, ha destacat que són “tres exemples de projectes i experiències d’innovació que són dignes, digníssims, de portar el nom de Muncunill i de Terrassa en el seu currículum. Per a nosaltres és també un honor premiar-los i formar part de la seva trajectòria cap a l’èxit”.

L’Ajuntament de Terrassa convoca els Premis Muncunill amb un doble objectiu, apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i enfortir el posicionament de Terrassa com a referent de la innovació a nivell estatal. Els guardons tindran continuïtat i el 2018 inclouran una tercera categoria, el Premi al millor Innovador o Innovadora en l’àmbit cultural. Cadascuna de les categories dels Premis Muncunill a la Innovació té el seu propi jurat d’experts, designat anualment per l’Ajuntament de Terrassa, que han de tenir en compte en les seves valoracions el grau d’innovació, la millora i/o impacte en la qualitat de vida de la ciutadania, la millora i/o impacte al major nombre de ciutadans i ciutadanes possible i la projecció internacional.

L’empremta de Lluís Muncunill, que va ser un gran innovador, forma part del patrimoni de Terrassa i de la seva personalitat. Ara, amb aquests premis que porten el seu nom, la ciutat vol retre homenatge a la figura de qui va ser un dels grans referents del Modernisme a Terrassa i a Catalunya, fent-se pròpia la seva visió per acostar la innovació a la ciutadania. A l’acte d’aquesta tarda, hi ha assistit una representació de descendents de la família de Lluís Muncunill.

Els premiats, tres exemples

El premi en l’àmbit local destaca a la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat i que tinguin la seu a Terrassa, o, en el cas que siguin persones, que estiguin empadronades a la ciutat. El jurat ha estat format per Eusebi Cima, president honorífic del Centre Tecnològic Leitat, Ramon Comellas, president de Circutor, Santiago Royo, director del CD6 de la UPC. CEO i fundador de Beamagine SL., Gemma Cernuda, CEO de Ellas deciden, escriptora i conferenciant, i Natàlia Cugueró, professora de la UOC i propietària de Get a Partner.

El premi en el sector empresarial d’àmbit estatal es lliura a l’empresa o associació d’arreu de l’Estat que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant a la societat en el sector de l’empresa o de l’emprenedoria. El jurat l’ha constituït Antoni Abad, president de la Cecot, Jorge Barrero, director general de la Fundació COTEC para la Innovación Tecnológica, Amaia del Campo, co-presidenta de la Red Innpulso i alcaldessa de Barakaldo, Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, i Joan Martí, gerent de Dinamització de Clústers d’Acció.

Amb el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, Terrassa vol reconèixer la trajectòria professional del director català de cinema Juan Antonio Bayona, així com l’estreta relació que sempre ha mantingut amb la ciutat de Terrassa. Amb només tres llargmetratges (“El Orfanato”, “Lo Imposible” i “Un Monstre em ve a veure”), Bayona ha estat capaç de situar el cinema català al més alt nivell. Format en la primera promoció de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) de Terrassa, Juan Antonio Bayona ha apostat sempre per la nostra ciutat com a escenari de les seves grans produccions, contribuint d’aquesta manera a situar Terrassa com a un dels punts de referència dins el panorama de les arts audiovisuals a nivell nacional i internacional. Bayona ha agraït el premi a través d’un vídeo que s’ha projectat durant la gala en què ha destacat que “Terrassa sempre ha estat una ciutat molt especial per a mi, ja que va ser on vaig estudiar i la recordo amb molt afecte”. De fet, el seu germà, Carlos Bayona, que ha estat qui ha recollit el premi en el seu nom, ha revelat que el cineasta va escollir Terrassa per fer el rodatge de la seva darrera pel·lícula per convicció i ha citat una frase de la darrera producció cinematogràfica de Bayona per remarcar la decisió de rodar a la ciutat, “el que és important no és el que dius, és el que fas”.

Kern Pharma és un laboratori farmacèutic líder en desenvolupament i producció de genèrics que forma part de l’empresa familiar Grup Indukern. La seva activitat, amb una important activitat exportadora, gira actualment al voltant de cinc línies de negoci: genèrics, consumer, biològics, salut de la dona i producció per a tercers. Kern Pharma suma a la seva estratègia de creixement la inversió en I+D+i amb l’objetiu de generar i mantenir una cartera de productes optimitzada que permeti cobrir les necessitats actuals i futures del mercat.

L’empresa catalana Scytl és una innovadora spin off universitària especialitzada en solucions segures per a la gestió de processos electorals i de votació en línia. Les solucions de la firma, amb seu a Barcelona, copsen el 87% de la quota de mercat mundial del sector i ajuden organitzacions de tot el món a augmentar i millorar la democràcia participativa, l’apoderament de la ciutadania i la transparència de l’Administració pública gràcies a una innovadora tecnologia en línia.

L’acte de lliurament dels premis s’ha obert amb una conferència marc a càrrec de Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta, que ha parlat de la vinculació de la salut emocional i l’alimentació. A continuació, s’han donat a conèixer els dos premiats i s’ha entregat el guardó honorífic. Cada premiat ha rebut una escultura dissenyada per l’artista terrassenca Anna Taratiel, com a símbol distintiu del guardó. Durant la gala, han intervingut el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que han donat pas a les actuacions musicals que han tancat l’acte, a càrrec d’Ismael Dorado i Ladinamo Músic, formació que ha acompanyat els assistents fins a la Sala Muncunill, on ha finalitzat l’esdeveniment amb una visita a l’exposició “#Permutacions” d’Anna Taratiel.