Gran èxit del segon Hack&Health organitzat per l’Ajuntament de Terrassa

Interessants propostes dels equips guanyadors: Lecrintech a la millor App, TelecosData al millor model de negoci, DataPump al major impacte social i Hackseiaat premi Hack&Health 2017

 

L’Ajuntament de Terrassa va organitzar, els dies 24 i 25 de novembre, la segona edició del Hack&Health. A l’igual que a l’edició anterior, es va desenvolupar a l’edifici de l’ESEIAAT de la UPC al carrer Colom núm. 1 de Terrassa.

Es van inscriure prop de la seixantena d’assistents d’entre els quals es van formar finalment 6 equips de participants que competien pels premis en cadascuna de les tres categories: Millor App, Major Impacte Social i Millor Model de Negoci.

Durant la jornada de divendres es van desenvolupar dos tallers tècnics per tal de capacitar a totes les persones participants en tractament de bases de dades. Un dels tallers tècnics més especialitzat, Introducció al Machine Learning, per creació d’algoritmes d’autoaprenentatge en Python, va anar a càrrec de Pedro Serrano, un dels participants vingut des de Granada. Després d’aquestes activitats, els equips van tenir més de dues hores per començar a treballar en les seves propostes. Joan Cristóbal de Semcat, Maite Garolera de CST i Bernat López de IN2, van ser els mentors de la jornada i van ajudar als equips en les seves propostes.

Dissabte, Bernat López de l’empresa IN2 va dirigir dos tallers, un sobre el portal AppSalut i l’altre sobre la tecnologia de Blockchain. En acabar, es va iniciar la taula rodona sobre “emprendre en el sector salut” moderada per Esther López, directora dels Serveis d’Innovació i d’Universitats de l’Ajuntament de Terrassa i directora d’Orbital.40. En ella van explicar les seves experiències emprenedores Sonia Caballero, COO de Excelvit Wellness i Ovivity Group, Joan Cristóbal, director de projectes assistencials de Semcat, i Víctor Bautista, CTO & Founder de Social Diabetes.

Els protagonistes de la tarda van ser els 6 equips participants. Van presentar les seves propostes davant de tots el públic assistent.  El jurat, format per Alfredo Vellido (docent i investigador del departament de Ciències de la Computació de l’ESEIAAT-UPC), Albert Marín (coordinador de Projectes Smart de l’Ajuntament de Terrassa) i Xavier Xicota (chief Innovation Officer en ConnecThink Innovation SL), va decidir els tres equips guanyadors.

El premi a la millor App va recaure en l’aplicació de l’equip Lecrintech que permet als centres de salut mental enregistrar l’evolució de les dades de pacients i que permet predir episodis de les respectives afeccions. Gerardo García Maristany, Pedro Serrano Prieto, Laura Mora, José Antonio Miñán Ortega, Miguel López Martín y Carla Comas García, es van endur una subscripció annual unlimited Rapidminer Studio Large Version i 6 mesos de servidor Cloud 4Gb amb servei gestionat per l’empresa Ilimit.

El premi al millor model de negoci se’l va endur l’equip TelecosData format per Josep Maria Sabaté Malet, Ramón Julià Barceló i Dolors Ramírez Truella. El seu projecte basat en la utilització de serveis sanitaris per a majors de 65 anys a Terrassa es va premiar amb una consultoria per presentar un SME Instrument Fase 1 a H2020.

El premi al major impacte social va ser per DataPump. Andrea Canella, Miquel Moussons, Sandra Castilla Molina i Jorge Proaño Pionce, van desenvolupar una App per monitoritzar i predir enfermetats pulmonars en pacients crònics. El jurat va considerar atorgar-els l’estada de 9 mesos a la incubadora Kautic40.

Per votació tots els equips participants, es va decidir que el premi Hack&Health 2017, consistent en un programa de postgrau de l’oferta formativa d’Euncet, anava a l’equip Hackseiaat format per Carlos Fernández, Marc Escuder, Óscar Pérez, Marc Martínez i Andreu Bafalluy.

Durant les dues jornades de Hack&Health 2017, els mentors han acompanyat als equips orientant-los i donant-los suport en el desenvolupament de les seves propostes. Tanmateix, els equips participants han mostrat una gran esportivitat ajudant-se els uns als altres i resolent dubtes entre ells i creant un molt bon ambient de competitivitat amb la finalitat de presentar entre tots un conjunt de propostes interessants i adreçades totes a millorar la qualitat de vida de les persones i la salut en conjunt de la ciutadania.