L’empresa El Generador, guardonada als Premis Bonaplata 2017

El passat dia 29 de novembre de 2017 va tenir lloc l’Acte de lliurament de premis de la 25a edició dels Premis Bonaplata per la valoració del Patrimoni Industrial Tècnic i Científic i els Premis Bonaplata per a Joves.

Els Premis Bonaplata 2017, organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, tenen com a finalitat premiar l’interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya, amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.

L’empresa El Generador, allotjada en un dels Vivers de l’Ajuntament de Terrassa , va ser premiada amb els Premis Bonaplata 2017 en l’apartat “Premi Especial de Patrimoni. Categoria Promoció de Turisme Industrial”, per partida doble:

  • Per l’Exposició “Patrimoni industrial de Les Corts. Ahir i avui”, que restà oberta a la Seu de Districte de Les Corts, de l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial. Aquesta exposició va servir per donar a conèixer la industrialització de Les Corts i l’important patrimoni que aquesta va deixar, posant especial atenció en aquells immobles que han estat restaurats i rehabilitats per a nous usos.

  • I el projecte “B-INDUSTRIAL” que es tracta de la primera i única àrea temàtica de promoció del turisme industrial, organitzada dins d’un saló internacional de turisme general, com és el B-Travel Barcelona, que organitza Fira de Barcelona, des de fa 25 anys, a Montjuïc.

Jornades B-Industrial

L’esdeveniment va servir per donar a conèixer l’oferta de turisme industrial presentada per diversos expositors de Catalunya, Espanya i Portugal, mitjançant sengles estands. Així com mitjançant la presentació de projectes i productes de turisme industrial que es va fer dins la Jornada Professional de Turisme Industrial, que també formava part del B-Industrial, i mitjançant l’Àrea d’Activitats, a l’espai expositiu, amb demostracions, tallers i tastos que van servir per donar a conèixer el patrimoni industrial i el seu atractiu als més de 30.000 visitants que va rebre el saló durant aquelles jornades.