Torneig d’innovació social – 2018, Banc Europeu d’Inversions

El Torneig d’Innovació Social, Social Innovation Tournament (SIT), reconeix i dóna suport a les millors iniciatives socials europees. S’organitza cada any en un país diferent per premiar i patrocinar empresaris europeus. El seu objectiu principal és generar un impacte social, ètic o medi ambiental.

Tots els projectes competeixen per a la categoria general i categoria especial de primer i segon premi de 50.000 euros i 20.000 euros respectivament. Enguany els premis de categoria especial es destinaran a projectes centrats en el desenvolupament sostenible, amb especial èmfasi en l’economia circular. Els projectes també competeixen per una residència a IRIS (Incubadora Regional de Inovação Social) i per a nombrosos vals de tutoria.

Els premis i vals de tutoria són atorgats per un jurat d’especialistes del món acadèmic i empresarial.

Tots els finalistes s’uneixen a la xarxa del SIT Alumni i es beneficien de nombroses oportunitats de formació, participació en conferències a Europa i fer xarxa amb inversors, filantrops i fundacions que poden ajudar a escalar al seu projecte.

Els projectes solen estar relacionats amb la lluita contra l’atur, la marginació de comunitats desfavorides i la promoció de l’accés a l’educació en una àmplia gamma de camps, des de l’educació i la salut fins a l’entorn natural o urbà, utilitzant noves tecnologies, nous sistemes i nous processos.

El torneig s’executa en dues rondes. Un comitè de selecció, format principalment per experts del Grup EIB en innovació, medi ambient i altres disciplines rellevants, selecciona 15 finalistes. Els finalistes són convidats a un camp d’entrenament de tutoria per proporcionar-los l’orientació necessària per finalitzar les seves propostes. En l’acte final, tots els finalistes han de presentar i defensar el seu projecte a un jurat d’especialistes en innovació social.

El pròxim Torneig d’Innovació Social tindrà lloc a Copenhaguen, Dinamarca, amb la convocatòria de projectes a partir de febrer de 2018.

Els finalistes de totes les edicions de SIT esdevenen membres de la xarxa SIT Alumni, i poden sol•licitar-se per assistir a SIT Impact Bootcamp, un curs de formació executiva a temps complet centrat en l’escalat, el llançament i el compromís amb els inversors. A més, per explorar sinergies i complementarietats amb la creixent comunitat d’emprenedors socials recolzats per l’Institut a través del SIT, l’Institut dóna suport a la primera incubadora social al nord de Portugal (Amarante).

Si teniu alguna pregunta, envieu un missatge a institute@eib.org.

Per obtenir més informació sobre el SIT, feu clic als enllaços a continuació.

Regles per als sol•licitants

Dates i terminis claus

Preguntes freqüents

Per als resultats de les edicions anteriors, feu clic aquí.