Leitat desenvolupa un nou seient d’avió: lleuger, rendible, saludable y reciclable

El nou seient d’avió de classe econòmica creat per Leitat pesa 8.5 kg, és fàcil de desmuntar i desballestar i el 90% del seu pes es pot reciclar. El seient té un disseny senzill i està fet de material compòsit. També redueix el risc de la trombosis venosa profunda.

Leitat anuncia el desenvolupament d’un nou seient d’avió de classe econòmica que pesa només 8.5 kg, sent és significativament més lleuger que els actuals. A més a més, és fàcil de desmuntar i desballestar i el 90% del seu pes es pot reciclar.

L’ús de materials compòsits en comptes de components metàl•lics i la significativa simplificació del disseny del seient, ha permès a l’equip de Leitat crear un nou seient d’avió que supera els requeriments tècnics de qualitat de les companyies aèries. A més a més, el seu agradable disseny, així com la incorporació del reposapeus a la classe econòmica plus, tenen per objectiu oferir una nova experiència d’usuari al passatger. De la mateixa manera, redueix el risc de patir trombosis venosa profunda (DVT, de l’anglès Deep Vein Thrombosis).

Aquest seient, ha estat desenvolupat en el marc del projecte HAIRD del programa Clean Sky i està dissenyat per ser incorporat a un Airbus A320. Malgrat tot, per llençar aquest producte al mercat, es necessari més desenvolupament, fet que s’està avaluant actualment. Per tenir més detalls, els resultats seran presentats el proper 23 de març a Toulouse durant un workshop organitzat per Leitat. Més informació i registre aquí.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa Horizon 2020 de la Unió Europea amb l’acord de subvenció Núm. 738076. Aquesta publicació només reflecteix les opinions de l’autor i la Unió Europea no es fa responsable de cap ús que es pugui fer de la informació continguda.

 

 

 

Font: Leitat