Braibook, empresa social de Terrassa, finalista al premi internacional d’emprenedoria social Chivas Venture

BraiBook, una iniciativa sorgida de YUZZ Terrassa i incubada a KAUTIC.40, és el primer e-Reader per a persones amb deficiències visuals. Aquest dispositiu portàtil emmagatzema i tradueix instantàniament els llibres o documents digitals en braille, que permeten llegir en moviment.

Actualment, el nombre de llibres disponibles en braille és escàs, costós i difícil d’accedir als qui ho necessiten. La manca de literatura en braille significa que les persones amb discapacitat visual queden excloses de diverses activitats quotidianes, inclosa l’educació, l’entreteniment i la cultura. Més del 80% de les persones cegues són analfabetes, ja que no poden llegir ni escriure, i 8 de cada 10 nens cecs no estan a l’escola per falta de material adaptat.

L’objectiu de BraiBook és duplicar el nombre d’usuaris de Braille i augmentar l’escolarització de nens amb discapacitat visual. Pel cost d’un llibre de braille, el nostre eReader ofereix fins a 4.000 textos, cosa que fa que sigui accessible per a tothom.

Braibook opta com a finalista al premi internacional d’emprenedoria social Chivas Venture que es selecciona per votació popular. Aquest finançament els permetria llançar el dispositiu a un preu assequible per a aquells que realment ho necessiten. Volen donar accés a tantes persones com sigui possible, inclosos els nens. També invertirien en recerca i desenvolupament per seguir millorant el dispositiu i iniciar una campanya per educar a les escoles i fundacions sobre els beneficis del producte per als seus discapacitats visuals, amb comentaris per satisfer les seves necessitats culturals i educatives.

Connèix les cantidatures i vota el millor projecte: Finalistes

Font: Chivas | The Venture