L’empresa Orbital.40 CEMU i QREM col·laboren en nou avenç mèdic per a l’artrosi

El Centre Mèdic Utset, CEMU, fa un pas endavant en medicina regenerativa pel tractament de l’artrosi, amb la creació de una nova tecnología: q-cytokine.

CEMU - Nou tractament amb citoquimes

CEMU treballa des de fa molts anys en la investigació pels tractaments contra el dolor, i, especialment en el camp de la Medicina Regenerativa. I, tot i que són estudis complexes que triguen en consolidar-se, els il·lusiona poder aportar el seu coneixement per millorar les condicions de vida i de salut de les persones.

I també els il·lusiona poder a col·laborar amb un gran equip de professionals, persones innovadores, científics, bioenginyers, químics, físics, biòlegs, enginyers, metges… que treballen en aquest projecte; persones involucrades en un mateix objectiu: avançar en la medicina pel tractament de les malalties.

Amb el nou dispositiu Q-Cytokine, el primer lab-in-a-box per al tractament natural autòleg amb Plasma Ric en Citoquines, milloren la teràpia per frenar l’avanç de l’artrosi i l’artritis.

Es tracta d’una tecnologia pionera. A partir de la sang del pacient obtenim un sèrum ric en citoquines, que posteriorment és infiltrat en l’articulació malalta del pacient per restablir l’equilibri biològic i frenar l’avanç de la malaltia.

Què son les citoquines?

Les CITOQUINES són un tipus de molècules proteiques que es troben a les cèl·lules de la  sang i que són utilitzades en la comunicació cel·lular.

Quan tenim una ferida, una inflamació o un trencament fibril•lar, el nostre cos té una resposta immediata i automàtica per anar a reparar el teixit lesionat. Les nostres plaquetes i defenses acudeixen a la zona i alliberen unes substàncies, les citoquines, que seran les responsables de regular la reparació, la regeneració i la remodelació per aconseguir que el teixit quedi curat, tal com ens passa a les ferides de la pell

Normalment aquesta resposta del nostre sistema immunitari s’activa de forma automàtica quan es produeix una lesió a qualsevol teixit i es posa en marxa el cercle virtuós de reparació, regeneració i remodelació.

Què és l’artrosi?

L’artrosi apareix quan aquest cercle màgic de reparació es trenca i hi ha una descompensació entre la capacitat de inflamació i la potencia de curació del pacient. Això fa que el cartílag de les articulacions no es pugui reparar correctament, es vagi degradant i desgastant, fins desaparèixer i finalment la fricció entre els ossos de l’articulació provoqui un dolor que ens pot arribar a invalidar. Les articulacions afectades poden ser petites, com les dels dits de mans i peus, o grans articulacions com columna,espatlles, malucs i genolls.

Algunes dades sobre la artrosi

  • 23 milions d’europeus experimenten limitacions en les seves activitats diàries, degut a la artrosi.
  • 1 de cada 2 persones adultes desenvoluparà artrosi de genoll duran la seva vida.
  • Serà la 4ª principal causa de discapacitat a escala mundial al 2020.
  • Cada vegada més joves pateixen artrosi.

Fins ara, no teníem tractaments que “curin” l’artrosi, tant sols analgèsics, antiinflamatoris, cortisona o àcid hialurònic, per acabar, finalment per implantar una  pròtesis. Amb la Medicina Regenerativa hem iniciat un nou camí cap a la curació.

Vídeo explicatiu Dr. Utset
Les citoquines son importants per a millorar la capacitat regenerativa del nostre cos.

Vídeo explicatiu Dr. Utset
Descripció del mètode i del dispositiu