Terrassa 4.0. Presentació del projecte.

Un dels reptes més important que assumeix Terrassa com a ciutat és el d’invertir la situació d’atur i la disminució de l’activitat econòmica urbana. Una de les formes d’abordar i donar solució a aquesta problemàtica és la dinamització de l’economia local potenciant la innovació en el teixit productiu amb la introducció de noves tecnologies que millorin la competitivitat de les empreses i incentivant la creació de projectes emprenedors i empresaris vinculats a elles.

El projecte Terrassa 4.0, que s’ha encetat des del servei d’Innovació aquest 2018, és una de les accions que promou Ajuntament de Terrassa per dotar a les empreses del territori de major competitivitat.

L’objectiu principal de Terrassa 4.0 és el de facilitar i acompanyar a les empreses del nostre territori en la seva incorporació a la Indústria 4.0 i els aspectes tecnològics que hi estan associats. El projecte es basa en quatre línies d’actuació:

– Sensibilització envers la Indústria 4.0
– Creació de xarxes facilitadores
– Impulsar l’oferta de desenvolupadors digitals
– Promoure la incorporació de la Indústria 4.0

Al llarg d’aquest any hi ha previstes tot un seguit d’activitats orientades a donar a conèixer en què consisteix l’anomenada quarta revolució industrial i els beneficis que comporta. També es posarà a disposició de totes les empreses informació de subvencions i ajuts destinades a finançar l’adopció de noves tecnologies. Tanmateix hi ha previst crear i publicar un catàleg de facilitadors digitals on es faci un recull de les empreses del territori, i/o proximitat, proveïdores de tecnologies vinculades a indústria 4.0.

Un dels primers esdeveniments organitzat és la presentació del projecte Terrassa 4.0 que tindrà lloc el dia 6 de juny a les 17:00 h. a la sala d’actes de Qu4drant.0 al carrer Telers 5, passadís B, 2a planta de Terrassa.

Totes les accions que es programin dins el projecte Terrassa 4.0 es publicaran a les xarxes Orbital40 (blog (amb l’etiqueta Terrassa 4.0) i twitter (amb el hashtag #TerrassaIndustria4_0)) i/o a l’apartat d’Indústria 4.0 de la web d’Ajuntament de Terrassa.

Per qualsevol dubte o informació, us podeu adreçar a orbital40@terrassa.cat o al telèfon 93 739 70 00 Ext. 4950.