Tribunals finals i entrega de premis Programa Explorer Terrassa

El passat dia 6 de juliol, el regidor d’Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, ha participat en l’acte de cloenda i en el lliurament de premis del Programa Explorer 2018.

El premi Explorer Terrassa Space ha estat pel projecte “Iwanta.pet” de Pere García i Lucas Rincón, que han guanyat un viatge a Silicon Valley on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques capdavanteres, assessorament en internacionalització i contacte amb agents inversors. A més, també han obtingut una estança de 9 mesos al Programa d’Incubació, KauTic.40, com a premi local.

També s’ha triat una de les finalistes al premi Woman Explorer Award, que ha recaigut en Marta Quirós, promotora del projecte White Fest, aspirant al premi de 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora.

 

D’altra banda, el jove Dani Simón, amb el projecte Youdrop App ha estat escollit com a un dels finalistes al premi d’innovació Disruptive Technology Explorer Award, que optarà a un premi de 3.000 euros i assessorament per part d’INDRA, a càrrec de persones expertes d’Indraventures al projecte de negoci més innovador.

 

Per últim, i com a novetat d’aquest any, s’ha fet entrega del Reconeixement Innova Experts Group, amb un xec de 1.000 euros al projecte Bounce Music de Pol Sanahuja.

 

El programa Explorer està adreçat a joves amb idees d’entre 18 i 31 anys (antic programa YUZZ) per a l’impuls del talent jove i la generació d’iniciatives innovadores de base tecnològica. Aquesta iniciativa, impulsada pel Banc Santander a través de Santander Universitats i coordinada pel CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento), ha potenciat els projectes de més de 4.200 joves emprenedors i emprenedores i ha generat centenars d’empreses a tot el país. A Terrassa, Explorer compta amb el suport local del Parc Científic i Tecnològic, Orbital 40, concretament amb dos dels seus partners, l’Ajuntament de Terrassa i Leitat, juntament amb la col·laboració de l’Euncet Business School.

Comunitat, impuls i finançament

La coordinació local d’Explorer a Terrassa la duu a terme Leitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa. El desenvolupament del programa es veu afavorit per l’entorn del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 i la Euncet Business School, implicats en donar suport a la creació d’empreses en l’àmbit de les noves tecnologies al territori.

Reculls de Premsa:

http://terrassadigital.cat/un-plataforma-per-trobar-la-mascota-ideal-sendu-el-1r-premi-del-programa-explorer-demprenedoria-juvenil/

http://elmon.cat/monterrassa/societat/pere-garcia-lucas-laplana-guanyen-premi-explorer-terrassa-space

https://terrassaalamira.blogspot.com/2018/07/lliurament-de-premis-del-programa.html