La innovació en la lluita contra el càncer i en el sector turístic, protagonistes de la IV edició de Innpulso Emprèn

 

 

 

 

 

L’espai d’innovació urbana La Nau a Madrid va acollir ahir la IV Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació – Innpulso Emprèn promogut per la Xarxa Innpulso – Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació. L’esdeveniment s’estableix com a punt de reunió entre alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa i les pimes, micropimes i / o startups més innovadores de cada municipi.

Representant a la copresidència de la Xarxa Innpulso, Juan Carlos Abascal, Alcalde d’Ermua, ha advocat per una estratègia a llarg termini per abordar els ODS i Josep Forn, regidor d’Economia Social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals de l’Ajuntament de Terrassa , ha exalçat l’emprenedoria i la innovació com a actius de creixement econòmic.

Cada ciutat ha presentat a la seva corresponent empresa local innovadora, que ha comptat amb un espai en format elevator pitch per detallar el seu projecte. En el cas de Terrassa ha estat  Humantiks, empresa especialitzada en el desenvolupament de Serious Games (videojocs) amb tecnologies de realitat virtual i augmentada centrats en les àrees d’educació, formació i salut. Desenvolupen experiències de realitat virtual per a millorar el benestar emocional de les persones. Actualment s’estan realitzant proves pilots a l’Hospital Mútua de Terrassa amb pacients oncològics, entre d’altres projectes.

Les empreses premiades en la trobada comptaran demà dia 2 d’octubre amb un espai rotatori de promoció en el marc del South Summit 2019. Han de disposar d’un estand per exposar els seus productes i / o serveis al públic general assistent a la fira. Així mateix, BH Dynamics, Aurocis i Infotourist, empreses reconegudes amb els guardons al projecte més innovador i al projecte amb més projecció de futur seran incorporades a un panell específic del South Summit on podran dur a terme una presentació dels seus projectes en format elevator pitch.

Font: Orbital 40