7ª Edició del Premi UE per a Dones Innovadores

El pròxim dimarts 21 d’abril a les 17.00 hores CET (hora d’Europa Central o Brussel·les) s’obre el període de sol·licituds per convertir-se en la propera dona innovadora de la UE.

Els EU Prize for Women Innovators són una iniciativa de la Comissió Europea, juntament amb els països de la UE, per superar les barreres a l’emprenedoria de les dones i animar-les a iniciar les seves pròpies empreses, ja que, encara que a Europa hi ha més dones que homes, les dones empresàries només representen un terç dels treballadors autònoms a la UE i el 30% de les empreses iniciades. Això significa que la creativitat femenina i el potencial emprenedor són una font de treball i creixement econòmic amb un alt potencial de desenvolupament, raó per la qual el premi també busca conscienciar sobre la necessitat de més dones empresàries i crear models de rol forts per a dones i nenes.

En aquesta 7ª Edició del Premi UE per a Dones Innovadores es reconeixerà el paper de les dones en la introducció d’innovacions que han canviat els jocs de mercat, i honrarà els èxits destacats de les empresàries femenines que gestionen empreses innovadores.

El concurs està obert a totes les dones de la UE i països associats a Horitzó 2020, que:

• van fundar o cofundar una empresa d’èxit, i
• van aportar una innovació al mercat.

Els principals criteris d’adjudicació del premi, en part ja comentats, seran els següents:

• Innovació: l’empresa fundada o cofundada pel sol·licitant ha de proporcionar un producte o servei realment innovador.
• Impacte: el producte o servei que ofereix l’empresa aborda una necessitat o repte social específic, amb beneficis importants per als ciutadans i per a l’economia.
• Inspiració: la sol·licitant ha de poder demostrar que el seu paper al projecte ha estat de lideratge actiu, és a dir, que ha exercit un paper fonamental en l’èxit de l’empresa.

Els premis reconeixeran tres guanyadores amb 100.000 € cadascuna, i amb 50.000 € per a una Rising Innovator (una empresària excepcional, de 35 anys o menys, al començament de la seva carrera professional); i també es reconeixeran diverses finalistes, especialment reconegudes pel seu historial destacat com a dones empresàries i innovadores.

Les sol·licituds i finalistes seran dictaminades per un jurat d’experts independents d’alt nivell d’arreu d’Europa, entre empreses, capital de risc, emprenedoria i universitats, i s’hauran de presentar en línia a través del portal de finançament i ofertes.

Els organitzadors aconsellen llegir els següents documents abans de presentar la sol·licitud:
Regles del concurs.
Guia de sol·licituds.
Programa de treball Horizon 2020 (2018 – 2020).

Cronologia del premi:

Les sol·licituds es valoraran durant la primavera del 2020, i les millors candidates seran convidats a una audiència amb el jurat.

L’organització posa a disposició de totes aquelles persones que vulguin més informació, o aclarir dubtes, el següent correu electrònic:
rtd-women-innovators@ec.europa.eu

També podeu obtenir la informació completa en aquest enllaç.