L’ICF convoca una línia de préstecs de 70 milions, amb suport del FEDER, per a empreses afectades per la crisi de la COVID-19

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa una nova línia de finançament per a pimes afectades per la Covid-19. L’ICF Eurocrèdit Covid-19, amb una dotació inicial de 70 milions d’euros, estarà finançat al 100% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Els préstecs volen mitigar els efectes empresarials negatius deguts a la pandèmia i preservar l’activitat econòmica, mitjançant el finançament de les necessitats de liquiditat de les pimes.

Els destinataris de la línia són micro, petites i mitjanes empreses d’entre 5 i 250 treballadors amb un volum de facturació inferior als 50 milions d’euros o un balanç de com a màxim 43 milions d’euros que s’hagin vist afectades per la COVID-19.

Pel que fa a l’import dels préstecs oscil·larà entre els 250.000 euros i els 2 milions d’euros. Pel que fa al termini, les empreses podran sol·licitar els crèdits a un màxim de 5 anys, i amb fins a 1 any de carència inclòs.

Aquesta nova solució de finançament reforça els préstecs ICF Eurocrèdit que, des del 2017, cofinançats amb un 50% pel FEDER i amb una dotació inicial de 184 milions, proporciona préstecs en condicions preferents per al finançament a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

L’ICF és l’entitat financera pública de Catalunya. Té com a missió principal impulsar el finançament del teixit empresarial a Catalunya per tal de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia catalana. En aquest sentit, aposta activament per la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en línia amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

L’ICF actua com a complement del sector financer privat, oferint una àmplia gamma de solucions de finançament centrades en préstecs, garanties i inversió en capital risc. Des del 2014 és membre de l’Associació Europea de Bancs Públics (EAPB), que agrupa gran part dels bancs i les entitats financeres públiques que operen a Europa.

 

Font: Institut Català de Finances