IMANcorp Foundation, membre d’Orbital.40, col·labora amb la UAB en la creació d’un Observatori de Capacitats Digitals i Ocupació

 

El nou observatori analitzarà com influeixen en el mon laboral les habilitats digitals de la població, més necessàries que mai amb la situació generada per la COVID-19.

L’Observatori de Capacitats Digitals i Ocupació, impulsat per IMANcorp Foundation, membre d’Orbital.40, en col·laboració amb el Grup de Recerca Educació i Treball del Departament de Sociologia de la UAB, durà a terme un primer estudi sobre “Competències Digitals i Ocupació” on s’exploraran les diferències de les competències digitals segons les variables sociodemogràfiques i indicadors laborals. La recerca estarà dirigida pels investigadors de la UAB Rafael Merino i Albert Sánchez-Gelabert, i es preveu tenir els primers resultats de l’estudi l’últim trimestre de l’any 2020.

L’estudi identificarà les principals bases de dades nacionals i internacionals i farà un recull d’indicadors relacionats amb el nivell de competències de les persones i amb les característiques d’ocupacions, específicament, aquelles relacionades amb les tecnologies de la informació i les comunicacions (ICT). Aquest recull permetrà explorar el nivell de competències digitals de la població així com fer una anàlisi històrica de l’evolució i tendències en els darrers anys tant a nivell nacional com internacional.

Un altre dels objectius és realitzar una anàlisi específica sobre la relació entre competències digitals i l’ocupabilitat. Amb aquest objectiu es revisaran les principals recerques i treballs i es construirà un indicador global de competències digitals que permetrà analitzar com varia el nivell de competències digitals i els seus usos en funció del nivell d’estudis, de la situació laboral, del tipus d’activitat i el tipus de treball.

Aquest estudi serà pioner en el seu camp, ja que alhora tindrà en compte dades i paràmetres de canvi que hagin pogut sorgir en el mercat laboral en relació a les competències tecnològiques dels treballadors, com a conseqüència de la nova realitat que vivim arrel de la COVID-19.