Convocatòria Tecniospring Industry 2020

Fins al proper novembre de 2020 romandrà oberta la convocatòria de la línia d’ajuts de mobilitat de persones investigadores per desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica (Tecniospring INDUSTRY).

Bases aquí.

Tecniospring INDUSTRY és un  programa de talent internacional d’ACCIÓ que impulsa els processos de transferència de tecnologia oferint a les empreses i centres de R+D contractes de feina de 2 anys per albergar un investigador.

Aquest programa proporciona suport financer fins al 100% per a la contractació d’investigadors experimentats i fomenta la col·laboració amb entitats internacionals de R+D.

Amb un pressupost d’11 M EUR, i cofinançat per les  accions H2020 Marie Skłodowska-Curie de la Unió Europea, pot atorgar 72 beques durant el període 2019-2024.

Més informació al següent enllaç.

Qui pot participar?

Les propostes de Tecniospring INDUSTRY han de ser presentades per una entitat amfitriona catalana, juntament amb un investigador experimentat.

 • Les organitzacions d’acollida catalanes poden ser empreses ubicades a Catalunya (empreses emergents, pimes i multinacionals) o entitats TECNIO(centres de recerca acreditats pel Govern de Catalunya a través d’ACCIÓ).
 • Investigadors experimentatsde qualsevol nacionalitat amb doctorat i dos anys addicionals d’experiència en recerca a temps complert, o un mínim de 6 anys d’experiència en recerca a temps complert.

 

Quin tipus de projecte de recerca ha de ser?

Projectes de recerca aplicada dirigits a desenvolupar una nova tecnologia i portar-la al mercat.

Dues modalitats:

 • Entrant: contracte de 2 anys a una empresa catalana o entitat TECNIO.
 • Sortint + retorn: contracte d’un any a una empresa internacional de base tecnològica o centre de R+D, i contracte d’un any a una empresa catalana o una entitat TECNIO posteriorment.

Avantatges del programa

 • Costos salarials(amb cobertura total a la Seguretat Social): Ingressos: 58.500 € per any. Sortint i Retorn: 58.500 € / 1r any x coef. 58.500 € 2n any.
 • Costos d’investigació: 15.240 €.
 • Costos de publicació d’accés obert:000 €.
 • Costos de mobilidad: 1.920 €.

Entrenament en Transferència de Tecnologia

Els becaris es beneficiaran d’una excel·lent progressió professional i capacitació de primer nivell en transferència tecnològica:

 • Polítiques de protecció i estratègies de patents.
 • Creació de prototips, prova de concepte i ampliació.
 • Anàlisis de mercat, identificació i promoció de clients.
 • Mètodes de llicència i negociació.
 • Creació d’empresa derivada (spin-off): pla de negocis, finançament i gestió d’equips.

El programa també ofereix activitats de divulgació per ajudar a transferir coneixement fora de la xarxa, així com activitats de xarxes per compartir contactes i generar sinergies.

Per a més informarció consulteu el següent enllaç.

Per a més informació sobre la convocatòria de 2020 i 2021 consulteu aquest enllaç.

Poden accedir a les diferents vacants en aquest enllaç.

Així mateix, poden consultar la RESOLUCIÓ EMC/1447/2020, de 18 de juny, per la qual s’aproven les bases reguladores de la línia d’ajuts per dotar de finançament addicional per a la contractació de la persona investigadora contractada pels projectes aprovats d’acord amb les convocatòries de TECNIOspring PLUS dels anys 2017 i 2018 que han estat afectats per les conseqüències de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la COVID19.

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8160/1801020.pdf

Font: ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa.