Premis DonaTIC

El pròxim Dia d’Ada Lovelace (13 d’octubre) es lliuraran els Premis DonaTIC 2020.

Aquests premis són organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la col·laboració de Tertúlia Digital i l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, i tenen com a objectiu:

  1. Reconèixer el paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies.
  2. Oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Són, per tant, uns guardons que busquen promoure l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic i incrementar la seva presència, reconeixent el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC.

 

Criteris de valoració

El Jurat tindrà en consideració els aspectes següents:

− Trajectòria professional de la candidata.

− El perfil inspirador i d’apoderament de les dones en el sector de les TIC.

− El perfil com a referent en l’àmbit de treball de la candidata.

− La sensibilització amb el gènere de les diferents iniciatives que es duen a terme.

 

Es tindran en consideració els perfils d’acord amb els valors següents:

− La igualtat, l’equitat, el compromís, la corresponsabilitat, l’ètica, la innovació i la recerca.

− El respecte, l’honestedat, la responsabilitat, i l’actitud col·laboradora i inclusiva.

− El suport a altres dones en el seu desenvolupament i l’ajuda per fer-les visibles.

− La mostra de talent i d’habilitat en el desenvolupament de la seva feina i la posada en comú al servei dels altres.

− El lideratge d’idees que aporten valor a la seva empresa.

− L’impacte social per al bé comú en el desenvolupament de la seva feina.

− La contribució a un món més equilibrat, harmoniós i just.

 

Per a més informació sobre el jurat poden consultar el següent enllaç.

 

Categories

Els Premis s’estructuren en vuit categories, segons el perfil professional, i quatre subcategories, excloents entre si (una mateixa candidatura només es pot presentar a una d’aquestes categories):

  • a) Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d’una empresa del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar, com a intraemprenedora.
  • b) Empresària: dona que ha consolidat una empresa que es dedica a l’àmbit de les TIC.
  • c) Professional: dona que treballa per a una empresa, organització, o pel seu compte, que es dedica a l’àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l’àmbit de les TIC.
  • d) Acadèmica / Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l’àmbit de les TIC.
  • e) Divulgadora: dona que treballa en l’àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC i/o a les tecnologies.
  • f) Dona TIC Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l’àmbit de les TIC.
  • g) Estudiant TIC:

g.1) Estudiant TIC Universitària: noia estudiant de qualsevol titulació universitària de l’àmbit de les TIC que ha desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d’algun professor o professora.

g.2) Estudiant TIC FP: noia estudiant de qualsevol cicle formatiu d’FP de l’àmbit de les TIC que ha desenvolupat o està desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d’algun professor o professora.

  • h) Iniciatives Referents:

h.1) Iniciativa Referent Empresarial: empresa, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l’àmbit de les TIC. Es valoren aquelles iniciatives que neixen de la voluntat de l’empresa per combatre l’escletxa de gènere i no aquelles que es realitzen perquè són la seva tasca dins de l’empresa.

h.2) Iniciativa Referent d’Entitat, Centre Formatiu/Institució: entitat i/o centre formatiu/institució, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l’àmbit de les TIC. Es valoren aquelles iniciatives que neixen de la voluntat de l’entitat per combatre l’escletxa de gènere i no aquelles que es realitzen perquè són la seva tasca dins de l’entitat.

 

Si volen presentar la seva candidatura, ho poden fer al següent enllaç.

 

Poden conèixer les guardonades en edicions anteriors aquí.

Per a més informació sobre el Pla DonaTIC, poden consultar el següent enllaç.

 

Font: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.