UpWine Smart Tasting, la nova aplicació de l’empresa Happy Customer Box, empresa allotjada a l’espai de Qu4drant.0 gestionat per l’Ajuntament de Terrassa.

L’empresa emergent terrassenca, Happy Costumer Box, allotjada a Qu4drant.0, espai gestionat per l’Ajuntament de Terrassa, va presentar dilluns 27 de juliol de 2020 un nou producte anomenat UpWine.

Nascuda a 2017, Happy Costumer Box, té com a objectiu millorar la gestió dels negocis gràcies al desenvolupament del seu software business intelligent, que permet processar l’experiència dels clients als establiments a través de la valoració que en fan, recollides mitjançant botoneres físiques, i creuar aquestes dades amb d’altres de caràcter micro i macroeconòmic, de condicions físiques dels establiments, etc., generant així dades d’interès i informes detallats que faciliten la millora continua dels punts de venda o servei.

Actualment, Happy Costumer Box compta amb 4 marques comercials: QuickRateSurvey, RateByVoice, Cultural Survey i UpWine, amb la que van aconseguir ser finalists a la 1a Edició dels Premis a la Innovació de les Bodegues Emilio Moro.

UpWine és una aplicació per fer tast interactius de cava i vi, destinada tant a consumidors finals com a negocis.

Un dels avantatges d’UpWine és que permet l’organització d’aquests tastos de forma presencial o a distància, fent servir un ordinador o tauleta per facilitar la interactivitat. D’aquesta forma, podríem seguir el tast o bé per streaming o bé quan li vagi bé a cada usuari gràcies a les càpsules gravades en vídeo, explicades per un sommelier professional.

Entre algunes de les possibilitats que aporta l’aplicació per a millorar l’experiència d’usuari trobem la de realitzar la compra de vi per fer els tast i la personalització, amb la creació d’un perfil d’usuari on s’anirà ajustant la informació dels seus gustos i percepcions i que servirà per fer-li recomanacions. No parlem, per tant, només d’una aplicació sinó d’un ecosistema amb vocació de convertir-se en la xarxa social predilecta pels amants del vi i el cava. Un exemple de com les noves tecnologies poden facilitar el desenvolupament del comerç, i de nous productes i serveis, fins i tot en èpoques d’emergència com les que patim actualment a conseqüència de la crisi de la Covid-19.

Encara que UpWine Smart Tasting es va presentar dilluns a la sala d’actes de Qu4drant.0 de l’Ajuntament de Terrassa, no serà fins al setembre que funcioni a ple rendiment.

Al tast de presentació van acudir nou persones de forma presencial i tres a distància, totes elles guiades pel sommelier Xavi Bassa, que van poder tastar un vi blanc i un de negre. Els participants van haver de definir-los i puntuar-los en vista, olfacte i gust, i contestar un breu qüestionari, posant-li preu i valorant la relació qualitat-preu. Com a recompensa, el més ràpid, amb més respostes correctes, es va endur una ampolla del vi tastat.

Poden veure un resum de la presentació en aquest enllaç.

Web UpWine: https://www.upwine.es/

Web Happy Costumer Box: http://www.happycustomerbox.com/es/