Guanyadors de la primera lliga tecnològica 2.0 de T’Activa

El passat divendres 30 d’octubre de 2020 es van donar a conèixer els guanyadors dels premis T’Activa, iniciativa impulsada pel Consorci Sanitari de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa que, emmarcada dins dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), té com a principal objectiu combatre la solitud no volguda de la gent gran.

Aquesta primera edició de la lliga tecnològica 2.0, disputada inicialment en quatre jornades durant el mes l’octubre, va comptar amb la participació d’empreses, universitats, institucions i associacions, representant a 21 equips que finalment van presentar 12 propostes. D’aquestes, el jurat (*) va valorar els 4 projectes d’aplicació tecnològica, segons els tres reptes plantejats: habitatge, accessibilitat / mobilitat, i comunicació.

La Final Four, disputada el mateix divendres a les 17:00 hores i emesa en obert via streaming, van sortir els tres projectes guanyadors:

El primer premi, o Premi T’Activa, dotat amb 4.000 euros per desenvolupar un primer prototip i testejar-lo amb la col·laboració d’un equip d’experts del Consorci Sanitari de Terrassa, va recaure sobre l’equip Terrassa de Butxaca (format per Albert Puig Tobella, José David Sierra Hernández, Albert Sarlé Puig i Mª Assumpció Tobella Marcet), i el seu projecte Casal a Casa: una plataforma col·laborativa de continguts que connecta persones amb solitud no volguda amb interessos comuns, que incentiva hàbits saludables de manera lúdica.

El Premi iFest ha estat per l’equip ESCI (format per Xavi Payan Torres, Sara Polo Morcillo, Arnau Andrews Ales i Martí Parera Sardà), el qual tindrà accés directe a la final del Festival IFEST organitzat per Catalunya Emprèn. El seu projecte, Elder Bed, respon al repte de l’habitatge i està basat en una aplicació que posa en contacte persones d’edat avançada i gent jove a partir d’un sistema de recompenses.

Finalment, l’equip BeeWater (format per Ruben Gonzalez Iribarne, Amanda Ferrer Barberá i Càndid López SanPedro.), va resultar guanyador del Premi Cambra de Terrassa, que consistia en un val per participar en algun dels programes de gestió de la Cambra. Aquest projecte respon al repte d’accessibilitat i mobilitat, i consisteix en una aplicació que posa en contacte els voluntaris amb els centres cívics.

El Consorci Sanitari de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa, impulsors del programa T’Activa, projecte cofinançat pels fons FEDER, que compta amb el patrocini de Cambra de Terrassa, LEITAT, CIMTI, i universitats de prestigi com la UPC, la UOC, la UPF, l’EUIT o Escodi, agraeix la participació als 20 seleccionadors, als 10 entrenadors, als 4 àrbitres i als 21 equips.

(*) El jurat d’aquesta edició estava format per Isaac Albert, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Alfredo García, gerent del Consorci Sanitari de Terrassa; Manel Balcells, director de CIMTI iComissionat de Salut a LEITAT; Sílvia Cufí, directora de Desenvolupament Corporatiu de TIC Salut; Lourdes Miras, responsable del Programa Primer de Catalunya Emprèn; Avel·lí Martorell, vocal de la Cambra de Terrassa; Gemma Fargas, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC; Manuel Armayones, director de Desenvolupament eHealthCenter de la UOC; Amaia Cilveti, representant a Cristina Segura, directora del Programa de Gent Gran de Fundació “la Caixa”; Marià Gallego, president de Creu Roja Terrassa; Dolors Puig, patrona d’Escodi; i Montse Comellas, directora de l’EUIT.